Μαϊου 24, 2018
maria

maria

ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΚΩ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ. ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ  ΦΠΑ , ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ.

Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ΔΗΛΩΣΗ_ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ_ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αποδεχθούν την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».

Πλήρης Δήλωση

«H κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την ανάπτυξη των νησιών όσο και για τα δημόσια έσοδα όπως επισημαίνει και η μελέτη του Ινστιτούτου Φορολογικών Ερευνών.

Όμως υπάρχουν και λόγοι δικαιοσύνης για τους οποίους  είχε θεσμοθετηθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. και οι οποίοι εξακολουθούν να υφίστανται. Στα δε πάγια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά, έχει προστεθεί και η διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Με ευθύνη της Κυβέρνησης, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι με αποτέλεσμα αφενός να μην διασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αφετέρου να δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στον τουρισμό όσο και ευρύτερα στις τοπικές  οικονομίες.

Για δε την Κω και τη Λέσβο, υπάρχει και το πρόσθετο πρόβλημα της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν σε σπίτια, επιχειρήσεις και νοικοκυριά από τους δύο ισχυρούς σεισμούς.  Είναι ενδεικτικό ότι στην Κω δεν θα λειτουργήσουν οι λιμενικές εγκαταστάσεις για την κρουαζιέρα καθώς δεν υπάρχει ακόμα ούτε καν  χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των έργων επισκευής.

Η Κυβέρνηση όφειλε όχι μόνο να μην αυξήσει τον Φ.Π.Α. στα νησιά, αλλά και να εξαιρεθούν από τον νέο φόρο διανυκτέρευσης. Δυστυχώς, η άρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ να αποδεχθούν την τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για μειωμένο Φ.Π.Α. στα νησιά δείχνει πόσο λίγο ενδιαφέρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από μικρούς και μεγάλους, πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Κω το σεμινάριο πρώτων βοηθειών για τους πολίτες που συνδιοργάνωσαν η ΕΟΔ Κω και το ΕΠΑΛ Κω με την ειδική εκπαιδεύτρια της ΕΟΔ, Κατερίνα Εφραίμογλου.

Εκτός από τις βασικές θεματικές ενότητες των πρώτων βοηθειών, από απλά λιποθυμικά επεισόδια μέχρι εγκαύματα, πνιγμονή και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση που διδάχθηκαν σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι στις πρώτες βοήθειες μπορούν να εκπαιδευτούν όλοι, ανεξάρτητα από το επάγγελμα και την ηλικία, παρέχοντας ασφάλεια στους γύρω τους και ειδικά σε πολυσύχναστους χώρους.

Αξιοσημείωτη η επισήμανση της εκπαιδεύτριας για την ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε κεντρικά σημεία και πολυσύχναστους χώρους (όπως είναι τα σχολεία, η ακόμα και οι γειτονιές, όπου αγοράζονται απινιδωτές με πρωτοβουλία των ίδιων των κατοίκων σε άλλες χώρες) αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο τα περιστατικά αιφνίδιου καρδιακού θανάτου στη χώρα μας ανέρχονται σε περίπου 3000 και οι απινιδωτές σε αυτές τις περιπτώσεις σώζουν ζωές.

Ο θεσμός της Black Friday – παραδοσιακό θεσμό των ΗΠΑ που έχει καθιερωθεί από το 1930 – πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, προκαλώντας φρενίτιδα στους καταναλωτές.  Έτσι και φέτος ο κόσμος και στο νησί μας κατέκλυσε την αγορά όχι μόνο χθες αλλά και σήμερα αφού τα περισσότερα μαγαζιά διατήρησαν τις προσφορές  τους κι οι όλοι δήλωσαν ευχαριστημένοι από τις προσφορές αλλά και από την αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα ήταν μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Σε ρυθμούς λοιπόν  Black Friday  και σήμερα για  καταναλωτές αλλά  και εμπόρους.

KAΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/12  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "ΜΑΡΙΤΙΝΑ" ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ  ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΣΕΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

Σελίδα 1 από 884
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.