Αυγούστου 19, 2019

Φειδιππίδης: «Συμμετοχή στον 4ο ΔΡΟΜΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ 2018 , του Αθλητή μας Θεόδωρου Τσεκούρα »

Οκτωβρίου 30, 2018 0

Ο Διεθνής Σύνδεσμος Αγώνων Υπεραπόστασης  « ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ » , η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Τριπόλεως, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Καλαμάτας με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτικής Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα Συνδιοργάνωσαν τον Αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ. 

Διεξήχθη   το Σαββατοκύριακο 28-29/10/2018 όπου και  πραγματοποιήθηκε η διαδρομή ΤΡΙΠΟΛΗ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΥΣΤΡΑΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Ουσιαστικά ο αγώνας αποτελεί μία σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα πέρασαν οι αθλητές:

-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη

-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη

-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά

-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα) και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και δια μέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του  Όρους. 

Εκ μέρους όλων των μελών του Δ/Σ του ΣΕΒΑΣ Κω « Ο Φειδιππίδης» , των αθλητών και των αθλητριών μας , συγχαίρουμε τον Υπερμαραθωνοδρόμο  μας Θεόδωρο Τσεκούρα που για 4η συνεχόμενη χρονιά εκπροσωπεί το Σύλλογο μας σε αυτή την πολύ σημαντική και ιδιαίτερα επίπονη Αθλητική Διοργάνωση , τιμώντας την Κω και την Δωδεκάνησο μας.

Με ιδιαίτερη τιμή και εκτίμηση

Εκ του Δ/Σ ΣΕΒΑΣ ΚΩ « Ο Φειδιππίδης»

Ο Πρόεδρος

Χατζηστέργου Θ. Στέργιος

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.